Publiceren voor verkoop : print distributie

Om je boek aan te bieden op andere sites dan Lulu.com heb je een ISBN en een distributiepakket nodig. Lulu biedt gratis ISBN's aan in de de Lulu-publiceerwizard (voor alle gedrukte boeken en e-boeken). Kies hiervoor tijdens de creatie voor " verkopen via Lulu, Amazon, Barnes&Noble.com en meer". Het gratis distributiepakket GlobalREACH is beschikbaar nadat je je boek hebt gepubliceerd in je Projectlijst. Dit distributiepakket biedt verschillende manieren om je boek te verspreiden.

Zodra je het boek hebt gepubliceerd, ga je naar Mijn Projecten en klik op de Beheren-knop. Deze vind je naast  de titel van je boek.

Wat is een ISBN en heb ik er eentje nodig ?

Verplichte Voorwaarden voor Distributie

Hoe verander ik dingen aan m’n boek voordat ik het goedkeur?

Hoe verander ik dingen nadat ik mijn boek heb goedgekeurd?


Stel je manuscript samen:


Creëer of wijzig je manuscript in overeenstemming met de Verplichte Voorwaarden voor Distributie. Zorg ervoor dat je het manuscript opmaakt in hetzelfde formaat als je gekozen boek-en afsnijformaat. Als hulpmiddel hiervoor kun je onze Sjablonen downloaden.

Begin het publiceerproces:

 1. Klik op Klik op "Creëren" - "Gedrukte boeken maken
 2. Op de ‘Start een nieuw project’ pagina voer je de titel en auteursnaam in voor je boek.
  Selecteer de ‘verkopen via Lulu, Amazon, Barnes&Noble.com en meer optie.
  Klik op de ‘Bewaar en Ga Door’ knop.
 3. Selecteer het formaat en de bindingswijze waarvoor je koos in de eerste stap. De grijze opties zijn niet beschikbaar gebaseerd op keuzes die je hiervoor hebt gemaakt en vereisten voor distributie. Klik op de ‘Bewaar en Ga Door’ knop om verder te gaan naar de volgende stap.
 4. Als je een Lulu ISBN nummer wilt, klik op de ‘Krijg een gratis ISBN nummer van Lulu.com' optie. Als je een ISBN elders hebt aangekocht klik je op de ‘Voeg een ISBN nummer toe dat je al bezit’ optie en vul je ISBN gegevens in. Klik op ‘Bewaar en Ga Door’.
 5. Een pagina informatie over wat je moet doen met je ISBN en een streepjescode die je kunt downloaden voor eendelige omslagen zal verschijnen. Klik op ‘Bewaar en Ga Door"

Stuur ons je manuscript:

 1. Creëer je manuscript of pas het aan in navolging van de Verplichte Voorwaarden voor Distributie. Je kunt voorbeelden voor je manuscript hier downloaden. Zorg ervoor dat je een voorbeeld download voor het formaat dat je koos in stappen 1 en 4.
 2. Nu ga je het bestand opladen van stap 7. Na het opladen van je bestand klik je op ‘Maak een Afdrukklaar Bestand’. Als je een Word document oplaadt, zal het omgezet worden naar een PDF/printklaar bestand. Als je een PDF oplaadt, voeren we een basiscontrole uit om te kijken of het het juiste formaat en pagina-aantal heeft.
 3. Klik op de ‘Downloaden & Herzien’ knop om te zien of je document goed werd omgezet en of het eruit ziet zoals het moet. Klik op de ‘Bewaar en Ga Door’ knop om door te gaan naar de omslagontwerper.

Maak je omslag:

 1. Volg de ‘Vereisten voor alle boekomslagen’ sectie van de  Verplichte Voorwaarden voor Distributie . Als je een “eendelige omslag” aanmaakt zul je een streepjescode moeten aanbrengen op je omslag, bekijk Zal mijn ISBN streepjescode automatisch gegenereerd worden op mijn omslag-uit-een-stuk? .
 2. Als je afzonderlijke afbeeldingen aanmaakt voor je voor- en achteromslag, laad je afbeeldingen op en klik op de ‘Maak een afdrukklaar bestand’ knop, en dan op ‘Bewaar en Ga Door’. Als je een eendelige omslag hebt gecreëerd, laad je cover dan op, en klik op de ‘Bewaar en Ga Door’ knop.

Maak het publiceer proces af :

 1. Deze stap is voor het omschrijven van je boek aan het publiek. Naast een in het oog springende omslag, is de omschrijving vaak de enige mogelijkheid om de interesse van je lezer te stelen. Zorg ervoor dat je omschrijving goed doordacht isen grammaticaal overeenkomt met je boek. Voor Distributie moet je de omschrijving, de auteur en de titel aangeven in Latijnse tekens, gebruik hiervoor geen symbolen etc. Je kunt hiervoor maximum 50 letter sgebruiken. Klik dan op ‘Bewaar en Ga Door’.
 2. Het bepalen van een prijs voor distributie is afhankelijk van een prijsbepaling voor de kleinhandel. Lees meer over prijsbepaling in Wat is het verschil tussen de Lulu prijs, de verkoop en de groothandel prijs? . Klik op ‘Project herzien'.  Hoe bepaal ik mijn winst / auteursrechten en de uiteindelijke prijs van mijn werk?
 3. In de ‘Je project herzien’ stap, zorg ervoor dat je alles controleert zodat alles eruit ziet zoals je het wilt. Als je nog iets wilt herzien klik op de ‘Wijzigen’ knop in die sectie. Klik op ‘Bewaar en Ga Door’ om je boek te publiceren.
 4. Proficiat! Je bent nu een gepubliceerde auteur! Op deze pagina krijg je opties over wat te doen nu je boek gepubliceerd is. Klik op de ‘Bekijk mijn projecten’ knop.

Pas distributie toe:

 1. Op de Mijn Projecten pagina en klik op " Beheren" naast je gepubliceerde boek. Vergelijk de informatie over GlobalREACH en klik op de ‘Krijg GlobalREACH" knop.
 2. We zullen de infoamtie over je boek controleren om zo vast te stellen of jouw boek hiervoor in aanmerking komt.
 3. Lees en accepteer de Algemene Voorwaarden" en klik " Ja, ik ga akkoord".

Bestel en keur je proef exemplaar goed:

 1. Bestel een proef exemplaar van je boek.
 2. Nadat je het hebt ontvangen, kijk het goed door voor eventuele grammatica  of spelfouten.
 3. Ga naar "Mijn Projecten" en klik op de "Beheren" knop om je proef exemplaar dan wel goed of af te keuren.
 4. Nadat je het exemplaar goedkeurd hebt, zal het boek binnen 6 à 8 weken beschikbaar worden.
Sign In or Register to comment.